Om butiken

Våren 2000 sprang jag in i den berömda väggen. Något senare frågade Maria Spak (som ägde och drev galleri Rosengången med butiken Garnhörnan i Lerum) om jag var intresserad av att ta över garnbutiken då hon skulle sälja för att vara textilkonstnär på heltid. Då jag var väldigt sjuk var jag tvungen att tacka nej.
 
Hösten 2012 var Garnhörnan åter till salu. Denna gången var det Cecilias Garnhörna. Jag var nu nästan frisk och mycket intresserad av att ta över butiken som tyvärr bara bestod av en liten del av lokalen. Galleri Rosengången var borta och där fanns nu en veterinärmottagning. Då jag har två hundar kunde jag inte ta över lokalen (inte så bra för hundarna att höra andra djur vara sjuka) och försökte därför hitta en alternativ lokal under hela hösten. Jag fann ingen lämplig  varför jag var tvungen att avstå från att överta även denna butik. Cecilias Garnhörna sålde ut lagret och företaget lades ner.
 
Jag valde då att starta eget företag; Floda/Nääs Garn och Hantverk med bifirman A-garnet, en webbshop, 1 december 2012. Jag byggde upp ett lager i källaren i mitt hus i Floda och startade webshopen samma dag som Cecilia lade ner Garnhörnan 1 februari 2013. Sommaren 2013 rustade maken och jag upp vårt garage och samma höst öppnade jag butiken i mitt garage på Hyltorna i Floda.
 
Under hela denna tid sökte jag aktivt en lokal i Lerum för mitt företag. Till slut fann jag en fotoateljé på Kantor Edgrens väg i Lerum och flyttade in företaget där hösten 2014.
 
Jag trivs mycket bra med alla mina härliga kunder som förgyller mina dagar med trevlig samvaro om och med garn i alla former. Jag har alltid kaffe och kaka att bjuda på och hjälper gärna till att lösa problem, visa tips och trix och lära ut det jag kan om mjukt hantverk. Jag är själv en riktig "nörd" vad gäller garn och köper många gånger in garner bara för att de är så underbara. Jag spinner, tovar och färgar garner, syr i fårskinn och vanliga tyger, stickar och virkar så mycket jag kan och stormtrivs i min "lejonkula". Alla är mycket välkomna till mig och jag har allt från ekologiska kvalitégarner  till de billiga i Acryl från Turkiet. Garn för alla smaker och plånböcker, för allergiker och ull-"nördar" som jagsjälv.
 
Så tveka inte att titta in - alla är mycket välkomna!
 
Väl mött!
Annette Nordanståhl
 
 
Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt
Svenska English