Bomullsgarn är bland det vanligaste garnet för stickning och virkning. Detta garn är både mjukt och slitstarkt. Bomullsgarn kan användas till så gott som allt. Det är både mjukt och värmande och blir till snygga kläder eller accessoarer. Många tycker även att bomullsgarn är ett lättstickat garn. Så är du en nybörjare på stickning så är bomullsgarn ett perfekt garn att börja med.

Är man ute efter att sticka värmande kläder såsom raggsockor är inte bomullsgarn lika lämpligt som ullgarn. Detta då bomullsgarn inte är lika isolerande och ventilerande som ullgarn.

Bomullsgarn har även en uppsugande förmåga vilket gör att plagget inte är lämpligt som åtsittande kläder. Detta då det då kan bli mycket bakterier som trivs i fukt. Däremot är det istället mycket bra att göra kläder som ofta hänger på tork eller kökshanddukar eller handtrasor av bomullsgarn.

garn5

Virkning

Bomullsgarn är tåligt och de flesta tål maskintvätt upp till 60 grader. Detta gör att bomullsgarn lämpar sig mycket bra för exemepelvis haklappar, grytlappar eller virkade leksaksdockor.